skip to Main Content
DAAR WAAR

Automotive en techniek bij ACTRONICS op perfecte manier samen komen voor Ben

Techniek is overal en is voor iedereen! In onze rubriek medewerker uitgelicht interviewen we collega’s van onze hightech bedrijven. Hoe werkt het precies bij een technisch bedrijf en wat is er zo leuk? Ben volgde de opleiding Autotechniek en is…

Techniek is overal en is voor iedereen! In onze rubriek medewerker uitgelicht interviewen we collega’s van onze hightech bedrijven. Hoe werkt het precies bij een technisch bedrijf en wat is er zo leuk? Ben volgde de opleiding Autotechniek en is nu Revisie medewerker bij ACTRONICS.

We draaien de klok even terug naar april 2022. In Gorinchem wordt die maand de grootste aftermarket beurs voor de autobranche georganiseerd (Vakbeurs Auto Prof). Op de eerste avond van deze beurs wordt de finale georganiseerd van de Autotechnicus van de Toekomst scholencompetitie. Autotechniek studenten uit heel het land konden meedoen aan een online kennistest om kans te maken op deze finaleplek. Eén van de 3500 deelnemers was de 21-jarige Ben Strijker, destijds MBO-4 student aan de opleiding Autotechniek op het Deltion College in Zwolle. Hij vertegenwoordigde het Deltion samen met medestudent Wouter. Na een pittige strijd misten ze op een haar na de overwinning, maar konden meer dan trots zijn met een tweede plaats. Vanuit interesse om de laatste innovaties in de autobranche te bekijken besloot Ben samen met Wouter nog even rond te dwalen op de beursvloer. Hierbij passeerde hij niet geheel zonder toeval de beursstand van ACTRONICS.

Van de beursvloer naar een baan

De rest is inmiddels geschiedenis. Ben: “Ik ben van jongs af aan al besmet met het ‘autovirus’. Mijn vader had een autobedrijf en dus was ik op jonge leeftijd al in de werkplaats te vinden. Mijn eerste bijbaantje was dan ook bij een schadeherstelbedrijf. Auto’s, techniek en de combinatie van beide zijn samen met gamen ook grote passies van mij. Dat is dan ook de reden dat ik gekozen heb om de opleiding Autotechniek te gaan doen. Via MBO-3 ben ik doorgestroomd naar MBO-4, waar ik afgelopen zomer afgestudeerd ben. Ik heb na mijn bezoek aan de beursstand van ACTRONICS altijd contact gehouden met HR-manager Imane en kreeg het aanbod om bij ACTRONICS te komen werken. En die kans grijp ik natuurlijk met beide handen aan!”

Voor Ben was de keuze om voor ACTRONICS te werken een logische keuze. “Hoewel mijn passie bij de autotechniek ligt, kwam ik er steeds meer achter dat ik niet als fulltime autotechnicus aan de slag wilde gaan. Ik vind het heel leuk om ’s avonds of in de weekenden aan auto’s te sleutelen, maar 40 uur per week, nee dat is niks voor mij. Desalniettemin wou ik wel graag de affiniteit met de autobranche behouden. Daarnaast wil ik graag met mijn handen bezig zijn en dat is precies de mogelijkheid die ACTRONICS biedt. Ik ben in juli begonnen op de revisie-afdeling van ACTRONICS, waar ik samen met mijn collega’s werk aan de revisie van ABS systemen. Voor mensen die wat minder kennis van autotechniek hebben: een ABS is een elektronisch systeem die ervoor zorgt dat de auto bij een harde remactie niet doorglijdt, maar geleidelijk tot stilstand komt. Dat betekent dat ik binnengekomen units test om te zien wat er precies defect is, om ze daarna weer in topconditie te brengen. Nadat het onderdeel gereviseerd is, volgt een eindtest en gaat deze weer zo goed als nieuw retour naar de klant.”

Variatie in taken en doorgroeimogelijkheden

Dat Ben zijn vak serieus neemt, blijkt ook wel uit het feit dat hij iedere dag ruim een uur (enkele reis) heen en weer reist vanuit Nijeveen. “Ik heb heel veel plezier in mijn werk. Iedere dag is anders en we hebben een heel leuk team. Vanwege mijn achtergrond in de autotechniek kan ik mij goed verplaatsen in de problematieken die bij de autobedrijven spelen en dus kan ik ze soms van waardevolle tips voorzien. Een mooi voorbeeld zit hem bijvoorbeeld in goed geteste producten. In sommige gevallen blijken ingestuurde onderdelen namelijk niet defect te zijn. Met de input van de klant en onze eigen kennis kunnen we de klanten gericht advies geven. Als je dan naderhand hoort dat de klant dankzij die tip het probleem op heeft kunnen lossen, dan geeft dat een voldaan gevoel!”

Aan ambities en toekomstvisie schort het bij Ben overigens ook niet. “ACTRONICS is een organisatie die voor mensen met een achtergrond in de (auto)techniek heel veel kan bieden. Hoewel ik op dit moment nog prima op mijn plek zit in mijn huidige functie, biedt ACTRONICS plenty mogelijkheden om jezelf door te kunnen ontwikkelen. Wellicht dat ik in de toekomst verder ga studeren en de opleiding HBO Automotive Engineering ga doen. Via die weg kan ik doorgroeien naar een functie op bijvoorbeeld de R&D-afdeling. Het lijkt mij heel interessant om processen te verbeteren of om nieuwe revisie-oplossingen te helpen ontwikkelen.”

Als afsluiter heeft Ben ook nog een boodschap voor scholieren die twijfelen of ze de techniek in moeten gaan. “De techniek is heel breed en vernieuwd zich in razendsnel tempo. Dat betekent dat je zelf ook niet stil blijft staan en jezelf moet blijven ontwikkelen. Dat houdt het werk uitdagend en je blijft altijd op de hoogte van de laatste trends!”

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en wil jij werken in een hightech omgeving, bekijk onze vacaturepagina: https://jobs.actronics.nl/

LEERLINGEN

basisschool

SCHOLIEREN

vmbo/havo/vwo

STUDENTEN

mbo/hbo/wo

PROFESSIONALS

werken in Twente