skip to Main Content
DAAR WAAR

Ontdek Hightech Almelo bereidt zich voor op de toekomst!

Als stichting zijn we trots op alle technologische ontwikkelingen die in Almelo plaatsvinden en op alle jonge mensen die de toekomst van Almelo gaan maken. En daarom organiseerden we op dinsdag 14 juni voor de derde keer op rij onze…

Als stichting zijn we trots op alle technologische ontwikkelingen die in Almelo plaatsvinden en op alle jonge mensen die de toekomst van Almelo gaan maken. En daarom organiseerden we op dinsdag 14 juni voor de derde keer op rij onze ‘Ontdek Hightech Almelo stagiairdag’, dit keer bij ETC Nederland. Een uniek event georganiseerd voor alle stagiairs en afstudeerders van onze 12 Ontdek Hightech Almelo bedrijven. Het doel? Als starter op de arbeidsmarkt ontdekken welke carrièremogelijkheden er bij onze hightech bedrijven in Almelo zijn.

Na een kop koffie en introductie van Remco van Ham (HR manager ETC Nederland) begon de ochtend met een inspirerende lezing van Robin van Galen (oud bondscoach van het Nederlands Waterpolo dames- en herenteam) die meer vertelde over coachen, talentontwikkeling, teambelang en succesvolle teams. Welke persoonlijkheid heb jij en op welke manier kun jij bijdragen aan een team? Wat zijn jouw kwaliteiten? Super handig als je straks aan het werk gaat en je een baan kunt vinden die het beste bij jou past.

Na de lezing werd dit in de praktijk gebracht door het kernkwaliteitenspel. Onder begeleiding van de HR managers praatten we in groepjes over deze kwaliteiten en hoe je dit kunt toepassen tijdens bijvoorbeeld een sollicitatiegesprek. Gedurende een heerlijke ‘running lunch’ presenteerden al onze bedrijven zich aan alle stagiairs en afstudeerders zodat zij een goed beeld konden krijgen van alle kansen en mogelijkheden die er voor hen zijn in de toekomst.

Het was een succesvolle dag voor de stichting met een grote groep enthousiaste stagiairs en afstudeerders. De stichting bereidt zich voor op de toekomst!

Benieuwd? Alle foto’s zijn te vinden op onze fotopagina. Meer informatie over onze bedrijven vind je hier.

 

LEERLINGEN

basisschool

SCHOLIEREN

vmbo/havo/vwo

STUDENTEN

mbo/hbo/wo

PROFESSIONALS

werken in Twente