skip to Main Content

Scholieren
VMBO/HAVO/
VWO

Ontdek het hier

Techniek ook jouw toekomst?

Heb jij al een profiel gekozen? Weet je al welke opleiding je na de middelbare school wilt doen? Met een Natuur & Techniek profiel of technische opleiding kies je voor een toekomst in techniek. In de wereld en in ons dagelijks leven verandert veel en dat gaat snel. Daar hebben we technisch talent voor nodig.

Ontdek of techniek ook jouw toekomst is!

Backstage bij onze technische bedrijven

Kom een keer kijken bij een van onze bedrijven! We organiseren regelmatig open dagen. Je kunt ons ook altijd bellen of mailen voor een snuffelstage of meeloopdag. Onze collega’s maken graag tijd om je over hun werk te vertellen. Voor info, filmpjes en blogs van de bedrijven van Ontdek Hightech Twente:

Info docenten

We willen jongeren laten ontdekken hoe uitdagend en fascinerend techniek is. En docenten en ouders laten zien wat er allemaal mogelijk is in techniekonderwijs. We laten ook zien welke toekomstkansen er zijn in techniek, vooral bij de vele hightech bedrijven in Twente. Er zijn steeds meer mensen met een technische achtergrond nodig. We sluiten graag aan bij de loopbaanoriëntatie die jullie als school bieden.
Samen met de hightech bedrijven in Twente organiseren we interactief technisch ervaringsonderwijs. In deze activiteiten, projecten en programma’s dagen we jongeren uit creatieve oplossingen te bedenken en uit te voeren.

Ook iets voor jullie school? We komen graag in contact.

Neem voor een bedrijfsbezoek met de klas, snuffelstages en meeloopdagen voor geïnteresseerde scholieren rechtstreeks contact op met onze bedrijven.

Info ouders

Op de middelbare school maakt je kind al jong een keuze voor een profiel of opleidingsrichting. Best lastig op die leeftijd. Want wat vindt je kind leuk, weet je kind al wat het later wil worden, waar is je kind goed in of juist niet?
De keuze in vervolgopleidingen is enorm. Ontdek Hightech Twente helpt jongeren en hun ouders te oriënteren binnen de mogelijkheden van techniekonderwijs en de carrièrekansen in techniek. Dit kan al vanaf de brugklas en hoeft niet pas vlak voor de profielkeuze of het examenjaar.

Kom alvast een keer naar een open dag of een van onze andere activiteiten. Je kind is ook altijd welkom voor een snuffelstage of meeloopdag. Op onze bedrijvenpagina vind je info, filmpjes en blogs van de bedrijven van Ontdek Hightech Twente.

Ontdek techniek

Tijdens onze activiteiten ontdek je wat hightech jou te bieden heeft. Er gaat een wereld van onbegrensde mogelijkheden voor je open.

November 2024

Loxbox

Ga de strijd aan met medescholieren en overwin samen door jullie technisch inzicht te gebruiken. Voor 3&4 HAVO + 4 VWO

LEERLINGEN

basisschool

SCHOLIEREN

vmbo/havo/vwo

STUDENTEN

mbo/hbo/wo

PROFESSIONALS

werken in Twente