skip to Main Content

Leerlingen
basisschool

Ontdek het hier

Ontdek hoe cool techniek is!

Techniek is overal om je heen. Denk aan je mobieltje, je smart-tv, je (elektrische) fiets of fatbike, je game console. Zonder techniek hadden we deze coole gadgets allemaal niet. Vraag jij je wel eens af hoe iets wordt gemaakt? Of haal je iets uit elkaar om te zien hoe het eigenlijk werkt? Ontdek hoe cool techniek is!

Techniek is nodig

In Twente zijn we supergoed in techniek. Hier bouwen bedrijven systemen voor vliegtuigen en drones. Kunnen in ziekenhuizen mensen onderzocht worden dankzij Twentse producten. En bedenken bedrijven oplossingen voor schone energie.  
Heb jij ook talent voor techniek?

Info leerkrachten

We willen kinderen op jonge leeftijd laten ontdekken hoe ontzettend leuk en fascinerend techniek is. En leerkrachten en ouders laten zien wat er allemaal mogelijk is in techniekonderwijs. We laten ook zien welke toekomstkansen er zijn in techniek, vooral bij de vele hightech bedrijven in Twente. Er zijn steeds meer mensen met een technische achtergrond nodig.
Samen met de hightech bedrijven in Twente organiseren we daarom uitdagende, interactieve en informatieve activiteiten, projecten en programma’s om kinderen te interesseren voor techniek. Vooral door te beleven, ontdekken en zelf te doen.
Ook iets voor jullie school?

Info ouders

Is je kind nieuwsgierig en is ‘waarom’ en ‘hoe’ de meestgestelde vraag bij jullie thuis? Misschien gaat het hart van jouw kind dan nu al sneller kloppen voor techniek.
Er zijn middelbare scholen met een technisch profiel, waar de scholieren worden uitgedaagd innovatief en
creatief te denken en te doen. Is dat iets voor jouw kind?

Ontdek techniek

Tijdens onze activiteiten ontdek je wat hightech jou te bieden heeft. Er gaat een wereld van onbegrensde mogelijkheden voor je open.

LEERLINGEN

basisschool

SCHOLIEREN

vmbo/havo/vwo

STUDENTEN

mbo/hbo/wo

PROFESSIONALS

werken in Twente