skip to Main Content
DAAR WAAR

Technieklessen op Almelose basisscholen

Wij geloven in het belang van wetenschap en techniek in het onderwijs, voor nu en in de toekomst. Daarom gaan we voor de derde keer, naast onze events, wetenschap en techniek naar het klaslokaal brengen. Samen met de enthousiaste professoren…

Wij geloven in het belang van wetenschap en techniek in het onderwijs, voor nu en in de toekomst. Daarom gaan we voor de derde keer, naast onze events, wetenschap en techniek naar het klaslokaal brengen. Samen met de enthousiaste professoren van Mad Science toveren we klaslokalen om tot laboratoria en laten we leerlingen in aanraking komen met onderzoekend en ontwerpend leren.

Vanaf 28 februari komen we langs op Basisschool De Zegge Aalderinkshoek, De Zegge Haghoek, De Mare, Het Laar, De Telgenborch, De Wierde en De Heemde in Almelo! In vijf onvergetelijke workshops van 1,5 uur waar oude en nieuwe techniek de revue passeren, laten we 250 leerlingen ervaren hoe leuk techniek is.

Techniek speelt een steeds belangrijkere rol in ons leven, maar tegelijk is er een steeds groter gebrek aan technisch geschoolde mensen. Bedrijven staan te springen om technisch talent. Het is dus van groot belang dat meer jongeren techniek omarmen en kiezen voor een toekomst in de techniek. Mede om deze reden hebben 12 hightech bedrijven in Almelo hun krachten gebundeld in Ontdek Hightech Almelo. Vanuit dit gezamenlijke platform doen ze er alles aan om jongeren enthousiast te maken voor techniek én de kansen die er liggen, met name bij de vele hightech bedrijven in Almelo.

Wil je weten hoe leuk het vorig jaar was? Check de video hieronder:

LEERLINGEN

basisschool

SCHOLIEREN

vmbo/havo/vwo

STUDENTEN

mbo/hbo/wo

PROFESSIONALS

werken in Twente