skip to Main Content

Voor ouders en leerkrachten

Op weg naar het voortgezet onderwijs

Ontdek Hightech Almelo laat kinderen ontdekken hoe ontzettend leuk en fascinerend techniek is én welke toekomstkansen er liggen in techniek, in het bijzonder bij de vele hightech bedrijven in Twente. Het is ons doel om kinderen al vroegtijdig in contact te brengen met techniek. Hiermee hopen we hun talent voor techniek aan te wakkeren. Beleven, ontdekken en zelf doen staan voorop. Wellicht dat het zaadje dat we nu planten later uitgroeit tot serieuze belangstelling en een keuze voor een technische studie.

We organiseren daarom tal van uitdagende, interactieve, ludieke en informatieve activiteiten: techniek festivals, technieklessen op basisscholen en open dagen bij onze bedrijven. Hiermee maken wij zowel de kinderen als ouders en docenten wegwijs in de wereld van de technologie.

Techniek is onlosmakelijk verbonden met ons dagelijkse leven. We staan daar niet altijd bij stil, maar zonder techniek zouden vele vanzelfsprekende dingen in ons leven wegvallen. En techniek in ons leven groeit. Daarom zijn technisch geschoolde mensen in toenemende mate belangrijk. Techniek heeft de toekomst!

Voor ouders

Van groep 8 naar klas 1
Straks gaat jouw kind naar het voortgezet onderwijs. Dat is een bijzondere en spannende stap. Als ouder wil je dat je kind voor de juiste middelbare school kiest. Een school die jouw kind goed kan begeleiden in de keuze naar het beroepsonderwijs, want er zijn zoveel richtingen om uit te kiezen. Daar wil jij je als ouder graag goed op kunnen voorbereiden en je kind in begeleiden.

Wat doet Ontdek Hightech Almelo voor jouw kind?
Hieronder vind je onze activiteitenkalender. Daarin vind je een overzicht van alle activiteiten die voor jouw kind relevant zijn. Zoals bijvoorbeeld ons techniek festival, maar natuurlijk ook de open dagen in ’t voortgezet onderwijs.

Voor leerkrachten

Het is voor een leerkracht soms een uitdaging om leuke en educatieve technieklessen te verzorgen. Ontdek Hightech Almelo biedt de uitkomst!

Technieklessen Ontdek Hightech Almelo en Mad science
Ontdek Hightech gelooft in het belang van wetenschap en techniek in het onderwijs, voor nu en in de toekomst. Daarom brengen wij techniek het klaslokaal in. Samen met de enthousiaste professoren van Mad Science toveren we klaslokalen om tot laboratoria en laten we jouw leerlingen in aanraking komen met onderzoekend en ontwerpend leren. In vijf onvergetelijke workshops van 1,5 uur gaan leerlingen uit groep 8 kennis maken met de thema’s bouwen en vernielen, smeden en creëren, programmeren én de wetenschap van het niet weten. Voor school zijn er geen kosten aan verbonden.

Geïnteresseerd? Vul dan het contactformulier in! Dan nemen we snel contact met je op.

Techniek Festival
Iedere 2 jaar organiseren wij in de maand november een échte techniekbeleving voor jouw leerlingen. Bekijk onze aftermovie van het laatste festival hier. Dit festival wordt speciaal voor de groepen 7 en 8 van basisscholen georganiseerd. Houd onze activiteitenkalender in de gaten! Mocht je alvast wat meer informatie willen ontvangen, vul dan het contactformulier in.  Dit formulier wordt beschermd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Algemene Voorwaarden van Google zijn van toepassing.

  Kom techniek beleven

  Ontdek Hightech Almelo organiseert allerlei leuke activiteiten en evenementen voor jou. Zou tof zijn als je ons eens bezoekt!

  LEERLINGEN

  basisschool

  SCHOLIEREN

  vmbo/havo/vwo

  STUDENTEN

  mbo/hbo/wo

  PROFESSIONALS

  werken in Twente