skip to Main Content
DAAR WAAR

Elke het contact met landen over de hele wereld erg leuk vindt

Techniek is overal en voor iedereen! In onze rubriek medewerker uitgelicht interviewen we collega’s van onze hightech bedrijven. Hoe werkt het precies bij een technisch bedrijf en wat is er zo leuk? Elke volgde de opleiding Facility Management en is…

Techniek is overal en voor iedereen! In onze rubriek medewerker uitgelicht interviewen we collega’s van onze hightech bedrijven. Hoe werkt het precies bij een technisch bedrijf en wat is er zo leuk? Elke volgde de opleiding Facility Management en is nu Operationeel Inkoper bij Benchmark.

Mijn naam is Elke ter Haar. Ik ben 23 jaar en woonachtig in Haaksbergen. Voordat ik bij Benchmark Almelo kwam werken heb ik de studie Facility Management aan Hogeschool Saxion in Deventer gevolgd. Ik heb deze studie destijds gekozen, omdat organiseren in het bedrijfsleven mij erg aansprak. Tijdens mijn studieloopbaan en het vak ‘Procurement and Sales’ ben ik er echter achter gekomen dat inkoop mij veel beter ligt; ik vond dit leuker en interessanter. Daarom heb ik uiteindelijk gezocht naar een baan in deze branche en heb deze gevonden bij Benchmark Almelo.

Sinds 1 maart 2022 ben ik operationeel inkoper bij Benchmark Almelo. Deze functie valt onder de gehele inkoopafdeling van het bedrijf. Hieronder vallen bijvoorbeeld ook tactisch- en strategisch inkoop. Ik heb een eigen leverancierspakket waar ik verantwoordelijk voor ben. Mijn taken zijn het plaatsen en bevestigen van orders en het oplossen van tekorten. Dit kan gaan over componenten voor pcb’s, maar ook over schakelaars en weerstanden die in kabinetten worden geplaatst. Ik heb veel intern en extern contact met o.a. leveranciers en verschillende medewerkers. Als inkoper ben je een echte spin in het web. Dit vind ik erg intrigerend aan mijn werk.

Tijdens de coronacrisis heeft de Aziatische markt stilgelegen en is de vraag naar componenten gestegen. Hierdoor zijn er veel tekorten op de markt ontstaan. Andere factoren zoals bijvoorbeeld inflatie en de oorlog in Oekraïne hebben hier ook invloed op. Mijn dagelijkse uitdaging is om samen met het tactisch- en strategisch inkoopteam een oplossing voor deze tekorten te vinden, zodat Benchmark aan hun klantvraag kan voldoen. De afdeling is door de grotere uitdaging ook gegroeid van vier à vijf medewerkers naar elf operationeel inkopers.

Wat ik vooral leuk vind aan mijn werk is het oplossingsgericht bezig zijn. Ik zie het dan ook altijd als een uitdaging om voor elk probleem de juiste oplossing te creëren om de productie draaiende te houden.

Daarnaast vind ik het contact met diverse landen over de hele wereld erg leuk. Ik maak dagelijks kennis met verschillende culturen en zie hoe zij verschillen t.o.v. Nederland. Een voorbeeld hiervan is het communiceren met Aziatische landen. Zij communiceren heel anders dan wij in Nederland gewend zijn. Zij doen bijvoorbeeld niet veel aan small talk.

Ik heb voor Benchmark gekozen omdat ik het een heel interessant en dynamisch bedrijf vind. Collega’s staan open voor nieuwe ideeën en er wordt veel ruimte gecreëerd om te leren. Het maakt niet uit wat voor studie je gedaan hebt, er is altijd een kans om binnen het bedrijf door te groeien.

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en wil jij werken in een hightech omgeving, bekijk onze vacaturepagina: https://werkenbijbenchmark.nl/

LEERLINGEN

basisschool

SCHOLIEREN

vmbo/havo/vwo

STUDENTEN

mbo/hbo/wo

PROFESSIONALS

werken in Twente