skip to Main Content
DAAR WAAR

Ddoyd unieke complexe machines bouwt en controleert als cleanroom-monteur

Van jongs af aan heeft Ddoyd Brown een liefde voor techniek. Deze cleanroom-monteur bouwt en controleert unieke complexe machines.

Als monteur in de hightech industrie is het van belang ontzettend precies te kunnen werken. Hiervoor is een goede concentratie en een flinke dosis geduld onmisbaar. Hightech is voor deze techniekliefhebber heel interessant, en zijn collega’s maken het extra leuk bij VDL ETG Almelo!

Hoe ben je bij VDL ETG Almelo terecht gekomen?

Tijdens mijn bachelor studie Mechanical Engineering in Rotterdam heb ik voor het eerst gehoord over VDL. In deze periode heb ik VDL ook meerdere keren gezien op de bedrijvenmarkt. Ik wilde hier toen graag solliciteren maar de dichtstbijzijnde locatie in Eindhoven was voor mij iets te ver weg. Toen ik later verhuisde naar Almelo ontdekte ik dat hier ook een VDL vestiging zat, dus ben ik direct gaan solliciteren!

Wat was jouw eerste indruk van VDL ETG Almelo?

Vet, gaaf en ze bouwen gigantisch mooie machines.

Hoe ben je in aanraking gekomen met techniek?

Mijn vader was een vrachtwagenchauffeur en ik vond het altijd mooi om hem onder de vrachtwagen te zien werken als deze stuk was. Ik mocht hem als kleine jongen vaak helpen, daar heb ik goede herinneringen aan. Ook wil ik altijd graag weten hoe dingen werken en in elkaar zitten. Hierdoor heb ik gekozen voor techniek tijdens mijn mavo-opleiding in Aruba.

Wat is jouw functie bij VDL ETG Almelo en hoe ziet dit eruit?

Mijn functie bij VDL ETG Almelo is cleanroom-monteur. Dit houdt in dat ik elke twee weken een specifieke machine (een Optical Bench) mag bouwen voor een internationale klant. Na het bouwen wordt de machine in de meetkamer gemeten om te kijken of alles voldoet aan de juiste specificaties en binnen de gestelde tolerantie valt. Na goedkeuring mag ik het product afmonteren en cleanroom verpakken. Vervolgens stuurt onze Productie Assistent het product naar onze klant. Mijn werkzaamheden bestaan uit monteren, testen, controleren, rapporteren, plannen, onderzoeken, tekeningen lezen, solderen, lijmen en verpakken. Hiernaast begeleid ik nieuwe collega’s. Als monteur in de hightech industrie is het van belang ontzettend precies te kunnen werken. Hiervoor is een goede concentratie en een flinke dosis geduld onmisbaar. Verder moet je goed kunnen plannen, managen en een onderzoekende houding te hebben. Ook vind er veel overleg plaats dus moet je communicatief vaardig zijn.

 Waar ben je het meest trots op?

Dat ik unieke complexe machines bouw en controleer. Ik ben trots op het feit dat ik in de machinebouw werk. Ik vind het gaaf dat ik de kennis die ik heb opgedaan tijdens mijn opleiding nu in de werkelijkheid kan toepassen.

Hoe ziet een gemiddelde werkdag er voor jou uit?

Ik start mijn dag met het aanzetten van alle apparatuur die getest moet worden, zodat we een optimale looptijd kunnen hanteren. Vervolgens lees en beantwoord ik e-mails. Daarna ga ik verder met het bouwen van de machine die ik op dat moment aan het bouwen ben. Ik werk direct samen met één collega, maar ik ben een sociaal persoon dus ik bezoek geregeld collega’s op andere afdelingen als hier tijd voor is. Aan het einde van mijn werkdag zorg ik ervoor dat ik mijn werkplek netjes opgeruimd achterlaat. De werksfeer bij VDL ETG Almelo is heel prettig, ik zou het eenieder aanraden!

Hoe heb jij jezelf ontwikkeld sinds je bij VDL ETG Almelo werkt?

Door enthousiast en open te zijn ken ik ondertussen heel veel mensen in de organisatie. Verder doe ik allerlei cursussen die te maken hebben met techniek en mijn werk via het opleidingsportaal van VDL. Het bevalt me heel goed bij VDL ETG Almelo. Ik ben sowieso helemaal weg van techniek dus voor mij is het logisch dat ik veel plezier uit mijn werk haal. Hightech is voor een techniekliefhebber heel interessant, en de collega’s waarmee ik werk maken het extra leuk bij VDL.

“Ik ben helemaal weg van techniek dus voor mij is het logisch dat ik veel plezier uit mijn werk haal”

LEERLINGEN

basisschool

SCHOLIEREN

vmbo/havo/vwo

STUDENTEN

mbo/hbo/wo

PROFESSIONALS

werken in Twente