skip to Main Content
DAAR WAAR

geen dag hetzelfde is als leidinggevend monteur bij Hollander Techniek!

“Er is geen dag hetzelfde als leidinggevend monteur Industriële Automatisering. Juist de afwisseling tussen anderen aansturen en zelf met je handen werken, maakt het zo leuk”, vertelt Dirk Bleijenberg , die 7 jaar geleden als stagiair bij Hollander Techniek zijn carrière…

“Er is geen dag hetzelfde als leidinggevend monteur Industriële Automatisering. Juist de afwisseling tussen anderen aansturen en zelf met je handen werken, maakt het zo leuk”, vertelt Dirk Bleijenberg , die 7 jaar geleden als stagiair bij Hollander Techniek zijn carrière begon. Hij volgde de mbo-opleiding 4 Besturingstechniek terwijl hij mee sleutelde in de praktijk. Inmiddels is hij doorgegroeid tot leidinggevend monteur industriële automatisering en leert hij het vak aan nieuwe monteurs in opleiding. De afwisseling tussen leiding geven en zelf sleutelen, maakt dat geen dag hetzelfde is voor Dirk.

 Mijn dagen zijn altijd anders

“In de ochtend stel ik vast wat er gedaan moet worden die dag. We drinken een kop koffie, pakken het materiaal en gaan aan de slag. Ik geef leiding aan grote en kleine groepen monteurs, waardoor mijn dagen altijd anders zijn. Een grote groep bestaat uit vijf of meer monteurs. Als ik daarmee samenwerk, dan stuur ik hen aan en spring ik eventueel bij als er uitdagingen zijn. Als ik met een kleinere groep werk, ben ik ook meewerkend monteur en trek ik gewoon kabels mee. Juist die afwisseling tussen anderen aansturen en zelf met je handen werken maakt het zo leuk.”

“Bij Hollander Techniek heb je veel doorgroei-mogelijkheden. Alles waar een draadje of een kabeltje aanzit, sluiten wij wel ergens aan.”

Intern blijven doorleren

“Bij Hollander Techniek heb je veel doorgroeimogelijkheden. Alles waar een draadje of een kabeltje aanzit, sluiten wij wel ergens aan. Ik ben na mijn stage, begonnen als monteur. Ik ben zelf technisch ingesteld en heb moeten leren hoe ik anderen kan aansturen en opleiden. Daarvoor heeft Hollander Techniek mij een cursus leidinggeven aangeboden. En ik leer elke dag nog veel bij in mijn werk. Nu ben ik aan de bbl-opleiding Middenspanning begonnen. Ik werk al zeven jaar in de besturingstechniek en ik wil graag blijven doorgroeien. Stilstaan is niks voor mij. Middenspanning is ook elektrotechniek, maar het werkt weer heel anders. Dat is heel interessant! Het is fijn dat ik intern kan blijven doorleren.”

Een mooi project

“Onlangs heb ik een mooi project afgerond waar we acht maanden aan hebben gewerkt. De klant wilde graag de uitval in de productie verminderen, daarvoor zijn wij het productieproces gaan automatiseren. We zijn maanden bezig geweest met de voorbereiding, waarbij er constant zes of zeven monteurs aan het werk waren. In het ombouwweekend hebben we met vijftien monteurs van Hollander Techniek alles in één weekend omgebouwd. Dat project heb ik van begin tot eind helemaal begeleid. Het gaf me veel voldoening dat alles gelukt was en naar behoren werkte. Toen ik na het ombouwweekend naar huis reed, dacht ik: dat hebben we mooi gedaan.”

 

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging of een leuke stageplek in de industriële automatisering? Bekijk dan onze vacatures op Alle vacatures | Werken bij Hollander Techniek.

LEERLINGEN

basisschool

SCHOLIEREN

vmbo/havo/vwo

STUDENTEN

mbo/hbo/wo

PROFESSIONALS

werken in Twente