skip to Main Content
DAAR WAAR

ik trots ben op het feit dat ik aan zo’n complex product werk en al veel verantwoordelijkheden heb

Dat je als young professional goed zit bij VDL ETG Almelo, bewijst Stef van Haaren. Hij is als mechanical engineer in korte tijd doorgegroeid van afstudeerder tot projectleider, verantwoordelijk voor alle disciplines die komen kijken bij het produceren van meerdere machines per…

Dat je als young professional goed zit bij VDL ETG Almelo, bewijst Stef van Haaren. Hij is als mechanical engineer in korte tijd doorgegroeid van afstudeerder tot projectleider, verantwoordelijk voor alle disciplines die komen kijken bij het produceren van meerdere machines per jaar. Zo zie je dat een can-do mentaliteit en bereidheid in het diepe te springen je ver brengen binnen VDL. 

Hoe ben je bij VDL ETG Almelo terecht gekomen?

Om de Master Mechanical Engineering (Universiteit Twente) af te ronden, heb ik een afstudeeropdracht bij de afdeling T&D (Technology & Development) gedaan. Na het succesvol afronden van deze opdracht ben ik bij VDL ETG Almelo gebleven en heb ik de overstap naar de afdeling Systems-2 gemaakt. Hier heb ik bijna drie jaar als Factory Engineer gewerkt en vervolgens doorgegroeid naar de functie Projectleider. VDL ETG is een jong, ambitieus bedrijf met een hele brede scope. De organisatie is divers qua techniek; van BaMo’s voor de semiconductor industrie tot vliegtuigsimulatoren tot medische apparatuur, maar ook qua ontwikkeling. Zo kan een klant met een specifieke opdracht en werkinstructies bij ons terecht: build to print, maar ook is het mogelijk om een vraagstuk met specifieke parameters bij ons neer te leggen, in dat geval ligt het hele proces van ontwerp tot productie in onze handen: build to spec.

Wat is jouw functie bij VDL ETG Almelo en wat houdt dit in?

Projectleider. Dit houdt in mijn geval in dat ik verantwoordelijk ben voor een project waar we zeer specifieke aluminium frames maken voor onze klant. Dit project behelst het neerzetten van een stabiel productieproces waarin we een afgesproken aantal machines per jaar kunnen opleveren. Als projectleider ben ik verantwoordelijk voor de disciplines Kwaliteit, Logistiek, Techniek en Kosten. Hiervoor stuur ik het projectteam aan, bewaak ik de voortgang, neem ik de communicatie met (interne & externe) klanten voor mijn rekening, en meer. Op dit moment zijn we het project aan het afronden. Dat houdt in dat we bijna op het gewenste aantal leveringen per jaar zitten. Daarnaast zijn we hard aan het werk om onze processen stabiel te krijgen en te optimaliseren. Ik voer deze werkzaamheden niet zelf uit, maar bepaal wel samen met het team waar we aan gaan werken en hoe we dit aanvliegen.

“Ik ben trots op het feit dat ik aan zo’n complex product werk en op jonge leeftijd al veel verantwoordelijkheden heb”

Welke eigenschappen moet een projectleider hebben?

Leiderschap, samenwerking en proactiviteit.

Waar ben je het meest trots op?

Ik ben trots op het feit dat ik aan zo’n complex product werk en op jonge leeftijd al veel verantwoordelijkheden heb binnen zowel het project als de afdeling waar ik werk. De eerste levering binnen een project is echt een hoogtepunt, dit ervaarde ik als Factory Engineer al en hierna als Projectleider weer!

Wat vind je het leukste aan je werk en wat zijn je grootste uitdagingen?

Samenwerken met een jong, ambitieus team. Daarnaast “in het diepe springen” en de can-do mentaliteit die heerst bij VDL ETG uitoefenen. Een grote uitdaging is het werken met een veeleisende klant is als (beginnende) projectleider. Daarnaast is de (lever)druk hoog en zijn (technische) uitdagingen groots. Ze zeggen niet voor niets dat VDL ETG producten maakt die op het randje van het maakbare zijn.

Hoe ziet een gemiddelde werkdag er voor jou uit?

Een gemiddelde werkdag voor mij bestaat voor een groot deel uit overleggen en afstemmen met collega’s. Ik werk zeer intensief samen met het projectteam, maar ook met medeprojectleiders en leidinggevenden. Daarnaast probeer ik per week 1 dag (8 uur) te besteden aan lange termijn werkzaamheden, bijvoorbeeld de jaarplanning van het project.

Hoe is VDL ETG Almelo als werkgever?

Eén van de pluspunten van VDL vind ik, dat als je aantoont dat je verantwoordelijkheid aankunt en leuk vindt, je veel verantwoordelijkheid kunt krijgen. Dit zorgt ervoor dat je je ontzettend snel kunt ontwikkelen binnen de organisatie. Zo heb ik mij snel ontwikkeld binnen de organisatie, binnen drie jaar ben ik van Factory Engineer doorgegroeid naar Projectleider. Ook heerst er een goede werksfeer, mede omdat het bedrijf veel jonge collega’s in dienst heeft, maar ook ervaren collega’s die al langer in het vak zitten: een sterke combinatie. Daarnaast worden er leuke activiteiten georganiseerd, bijvoorbeeld de Wielertoertocht, Summerparty en YVE-activiteiten. YVE staat voor Young VDL Employee en is in het leven geroepen om young professionals in onze organisatie te binden en boeien.

Hoe ziet jouw toekomst er bij VDL uit?

Ik voorzie hier een mooie toekomst voor mijn carrière, mede dankzij de grote hoeveelheid mogelijkheden binnen de organisatie. Er zijn veel verschillende afdelingen met veel verschillende functies. Daarnaast zal VDL ETG blijven groeien de komende jaren. Als die groei bij kan houden, ziet mijn toekomst bij VDL er goed uit.

Werken bij VDL ETG Almelo

Ligt jouw passie bij techniek? Wil jij producten maken die op het randje van het maakbare zijn? En werken met de allernieuwste technieken? Bij VDL ETG Almelo ontwikkelen en produceren we complexe en innovatieve modules en systemen waarvan anderen denken dat het onmogelijk is. Wij werken o.a. aan de verdere ontwikkeling van computerchips, het bestrijden van ziekten en het onderzoeken van het heelal. Met een team enthousiaste en gedreven collega’s ontwikkelen en produceren we hightech apparatuur. Dat doen we voor internationale klanten in de semiconductor, solar, medische en aerospace industrie. Werken bij VDL ETG Almelo betekent veel variatie in je werk en samenwerken in een open en informele sfeer. Je krijgt alle kansen om met jouw kwaliteiten bij te dragen aan ons succes door de grote mate van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid in je functie. De combinatie van engineering en hightech productiefaciliteiten onder één dak maakt VDL ETG een unieke werkgever. Houd jij van complexe technische uitdagingen? Neem dan snel een kijkje op www.werkenbijvdl.nl/vdl-etg-almelo

 

LEERLINGEN

basisschool

SCHOLIEREN

vmbo/havo/vwo

STUDENTEN

mbo/hbo/wo

PROFESSIONALS

werken in Twente