skip to Main Content
DAAR WAAR

Je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgt voor je eigen successen bij Tecnotion!

Techniek is overal en voor iedereen! In onze rubriek Medewerker Uitgelicht interviewen we collega’s van onze hightech bedrijven. Hoe werkt het precies bij een technisch bedrijf en wat is er zo leuk? Deze week interviewen we Dennis Büter, Support Engineer…

Techniek is overal en voor iedereen! In onze rubriek Medewerker Uitgelicht interviewen we collega’s van onze hightech bedrijven. Hoe werkt het precies bij een technisch bedrijf en wat is er zo leuk? Deze week interviewen we Dennis Büter, Support Engineer bij Tecnotion. 

Mijn naam is Dennis Büter, ik ben 27 jaar en geboren en getogen in Almelo. Ik werk al weer drie jaar met veel plezier bij Tecnotion. Voordat ik hier begon, volgde ik een MBO- en HBO-opleiding werktuigbouwkunde aan het ROC van Twente in Hengelo en Saxion in Enschede. Toen ik een afstudeeropdracht zocht voor mijn HBO-studie, kwam ik voor het eerst in aanraking met Tecnotion. Ik moet toegeven dat het bedrijf me niet onmiddellijk aansprak omdat ik meer oog had voor bedrijven in de grote lompe werktuigbouw in plaats van elektro en de fijne mechatronica. Toch koos ik voor een afstudeerproject bij Tecnotion omdat de opdracht pure werktuigbouwkunde was.

Ik heb de hele opdracht van A tot Z uitgewerkt: vooronderzoek, ontwerpen, bouwen en testen. Dit was precies wat ik zocht qua werkzaamheden: veel variatie en niet hele dagen achter een scherm zitten.

Na het afstuderen kreeg ik een baan aangeboden bij Tecnotion, die ik met beide handen heb aangegrepen, omdat ik in deze functie ook projecten zou gaan doen met veel afwisselende taken. Daarnaast had ik het gevoel dat Tecnotion een groeiende organisatie is en hoe mooi is het als je hierin mee kan groeien.

Op dit moment ben ik support engineer bij de R&D-afdeling. Bij R&D sta je aan de wieg van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van product- en procesdesign. In ons kleine R&D-team houd ik me als support engineer vooral bezig met het ontwerpen, bouwen en testen van tooling voor prototypen of nieuwe productieprocessen. Het is een goede mix van kantoor- en praktijkwerk, zowel zelfstandig als in een team. De ene week zit ik veel achter mijn computer, de andere week ben ik alleen maar bij een machine te vinden. Over het algemeen lopen de werkzaamheden door elkaar, wat voor de nodige hectiek zorgt waardoor de dagen voorbij vliegen.

Een van de dingen die Tecnotion onderscheidt, is de flexibiliteit qua werktijden, dagindelingen en vakantieplanningen. Je krijgt veel vrijheid en dat geeft een zekere verantwoordelijkheid. Je bent verantwoordelijk voor je eigen successen. Ik kan echt zeggen dat ik een geweldige tijd heb bij Tecnotion en ik kijk uit naar wat de toekomst brengt!

Wil jij graag meer weten over Tecnotion? Kom in contact via: https://www.tecnotion.com/careers/

 

LEERLINGEN

basisschool

SCHOLIEREN

vmbo/havo/vwo

STUDENTEN

mbo/hbo/wo

PROFESSIONALS

werken in Twente