skip to Main Content
DAAR WAAR

Owen en Nick van Machinefabriek Boessenkool stellen zich voor

In onze rubriek ‘medewerker uitgelicht’ interviewen we verschillende medewerkers die bij een van onze 12 hightech bedrijven werken. Wat doen ze precies en wat is er zo leuk aan werken in de techniek? Deze week stellen Owen en Nick zich…

In onze rubriek ‘medewerker uitgelicht’ interviewen we verschillende medewerkers die bij een van onze 12 hightech bedrijven werken. Wat doen ze precies en wat is er zo leuk aan werken in de techniek? Deze week stellen Owen en Nick zich graag voor. Beiden zitten ze helemaal op hun plek bij Machinefabriek Boessenkool! Benieuwd naar wat ze doen? Lees snel verder!

Owen Rutering
“Ik ben leerling constructiemedewerker bij Machinefabriek Boessenkool op de afdeling constructie en ik volg de opleiding ‘Constructiewerker’ niveau 2 bij het SMEOT in Hengelo. Dagelijks doe ik veel klusjes op het werk en in mijn vrije tijd sport ik veel”. Een van die klusjes van Owen is een wijnrek dat hij voor zijn tante maakt. Echt vakwerk! Zo kan hij mooi oefenen en leert hij ondertussen het vak. Zo heeft hij ook al een prachtige vuurkorf gemaakt. En zeg zou zelf: dit is toch echt vakmansschap?!

Wat vind je zo leuk aan je werk?
“Ik vind zelf dit werk super leuk omdat ik het leuk vind om grof werk te doen en het bedrijf en de collega’s helpen je goed als je ergens niet uit komt. Ik vind het zelf erg leuk om te doen en zou tegen andere jongeren willen zeggen: “het is een mooi vak en je krijgt ook veel tijd om te oefenen”.

Nick Stinissen
Verderop in de fabriek is zijn klasgenoot en collega Nick ook druk aan het werk. Nick werkt ook met veel plezier bij Boessenkool en volgt, net als Owen, de opleiding ‘Constructiewerker’ bij het SMEOT in Hengelo. “Ik ben nog leerling, maar werk mee op de constructieafdeling”. Nick houdt zich bezig met allerlei verschillende taken. “Ik doe verschillende dingen zoals zagen, lassen, monteren, slijpen, poedercoaten en boren”.

Zo, dat is heel afwisselend! Wat vind je zo leuk aan je werk en het bedrijf?
“Ik vind het werk leuk omdat ik van de praktijk hou. Ik ben de hele dag bezig met verschillende dingen en het bedrijf is leuk omdat ik goede collega’s heb en er leuke activiteiten zijn. Tegen jongeren zou ik graag willen zeggen: als je van techniek houdt, zou ik er zeker voor kiezen. Er is altijd werk in! Daarnaast ben je bezig met echt vakwerk en krijg je bij Boessenkool veel vrijheid om te oefenen”.

Machinefabriek Boessenkool is een machinefabriek in de breedste zin van het woord. Ze ontwikkelen, ontwerpen en produceren onderdelen, systemen en complete machines. Vakmanschap, eenvoudigweg goede oplossingen aandragen en de samenwerkingsmentaliteit van de pure co-maker. Dat zijn de drie basisprincipes waar Machinefabriek Boessenkool voor staat en gaat. Daarnaast maakt Boessenkool ook megadrones en spuitbusrecycle machines. Meer weten? Er staan twee blogs online over deze twee producten. Je leest ze hier (drone) en hier (DeSpray)! Een echt hightech bedrijf dus!

LEERLINGEN

basisschool

SCHOLIEREN

vmbo/havo/vwo

STUDENTEN

mbo/hbo/wo

PROFESSIONALS

werken in Twente