skip to Main Content
DAAR WAAR

Techniek altijd in ontwikkeling is, je blijft altijd nieuwe dingen leren!

Techniek is overal en voor iedereen! In onze rubriek Medewerker Uitgelicht interviewen we collega’s van onze hightech bedrijven. Hoe werkt het precies bij een technisch bedrijf en wat is er zo leuk? Marloes begon met een opleiding Maatschappelijk werk maar…

Techniek is overal en voor iedereen! In onze rubriek Medewerker Uitgelicht interviewen we collega’s van onze hightech bedrijven. Hoe werkt het precies bij een technisch bedrijf en wat is er zo leuk? Marloes begon met een opleiding Maatschappelijk werk maar voelde zich hier totaal niet op haar plek. De opleiding Werktuigbouwkunde paste een stuk beter bij haar en momenteel studeert ze af bij Bouman Industries

Mijn naam is Marloes Welink, Ik ben 25 jaar oud en woonachtig in Hellendoorn. Ik heb eerst de opleiding MBO Werktuigbouwkunde gevolgd en ik volg nu de opleiding Werktuigbouwkunde aan Saxion in Enschede. Op dit moment voer ik de mijn afstudeersemester uit bij Bouman Industries bv Almelo.

Voor mijn afstuderen voer ik nu bij Bouman voor de afdeling High Tech Machining een onderzoek uit voor het optimaliseren/automatiseren van de spanenafvoer (afvoeren van het afvalmateriaal/rest materiaal) bij een grote freesmachine. Bouman trok mij aan, omdat hier veel diverse metaalbewerkingen in huis zijn met een grote verspaningsafdeling. Met verspaningstechnieken/precisietechnieken heb ik de meeste affiniteit door de stages die ik heb gedaan tijdens mijn MBO en HBO studies.

Vroeger.. of beter gezegd 9 jaar geleden wist ik niet wat ik wilde worden. Dus na het behalen van mijn TL diploma koos ik op basis van de uitkomsten van studiekeuzetesten voor MBO4 Maatschappelijk werk. Hier voelde ik mij totaal niet op mijn plek en ging op zoek naar een opleiding die beter bij mij paste. In de exacte vakken was ik altijd goed en ik ben gaan kijken naar de technische opleidingen. De opleiding werktuigbouwkunde sprak mij het meest aan en daar ben ik voor gegaan. Een keuze die goed heeft uitgepakt!

Het leukste vind ik dat je een tastbaar en werkend product/machine kan ontwikkelen en produceren. Daarnaast leer je bij elk uit te voeren project iets nieuws.

Ik kan echt iedereen, mannen én vrouwen, aanmoedigen om in de techniek te gaan werken. De techniek biedt heel veel mogelijkheden, omdat er ongelooflijk veel vormen van techniek bestaan. Daarnaast is de techniek altijd in ontwikkeling, dus je blijft altijd nieuwe dingen leren. Kies vooral voor de techniek als je graag met mensen samen wil werken om problemen met een nieuwe technische ontwikkeling op te lossen.

LEERLINGEN

basisschool

SCHOLIEREN

vmbo/havo/vwo

STUDENTEN

mbo/hbo/wo

PROFESSIONALS

werken in Twente