skip to Main Content
DAAR WAAR

Van stagiair tot gewaardeerde collega bij SFC Energy in Almelo!

Techniek is overal en voor iedereen! In onze rubriek medewerker uitgelicht interviewen we collega’s van onze 12 hightech bedrijven. Hoe werkt het precies in de techniek en wat is er zo leuk? Deze week vertelt de Almelose Jorick Pinkster, 30…

Techniek is overal en voor iedereen! In onze rubriek medewerker uitgelicht interviewen we collega’s van onze 12 hightech bedrijven. Hoe werkt het precies in de techniek en wat is er zo leuk? Deze week vertelt de Almelose Jorick Pinkster, 30 jaar oud en Engineer Coils & Linear Drives bij SFC Energy.

Hoe ben je in de techniek terecht gekomen?

Mijn vader zegt altijd dat ik vroeger als kind vaak bezig was met op knopjes drukken en dan kijken wat er gebeurt. Ik kon nergens vanaf blijven en moest op knopjes en schakelaars drukken. Ook had ik vroeger veel technisch lego en maakte de meest creatieve bouwwerken.

Ik ben begonnen met VMBO kader. Op de middelbare school moest je een richting kiezen en ik wist gelijk al dat ik voor de richting elektrotechniek wilde gaan. In die tijd was ik thuis met enige regelmaat bezig oude of kapotte apparaten los te draaien en proberen te repareren.

Na het VMBO heb ik voor de vervolgopleiding MBO 4 middenkader engineering elektrotechniek gekozen. Hiervoor moest ik een aantal keren stage lopen waaronder twee keer bij SFC Energy plus vakantiewerk. Ik heb op die manier veel verschillende dingen geleerd.

Na het behalen van het MBO diploma heb ik bij SFC Energy een baan aangeboden gekregen. Ik werk er nu zo’n 9 jaar en heb het er onwijs naar mijn zin!

Momenteel volg ik de deeltijd HBO opleiding Elektrotechniek aan het Saxion in Enschede. Hierbij kan ik mij nog meer verdiepen in de producten en doe ik voldoende kennis op.

 

Wat is je functie binnen SFC?

Momenteel ben ik nog Engineer Coils & Linear Drives. Vanaf september maak ik een overstap binnen het bedrijf naar Quality Engineer. Een mooie nieuwe uitdaging waarbij ik een stap maak met  groeimogelijkheden.

Als Quality Engineer ben ik straks verantwoordelijk voor alle uitgaande en inkomende goederen, alle apparatuur binnen het bedrijf, audits bij leveranciers, reis ik op reguliere basis naar onze vestiging in Cluj-Napoca Roemenië en voer ik verschillende test werkzaamheden uit.

Een leuke aanvulling op mijn werk is mijn lidmaatschap bij de personeelsvereniging, ik vind het heel leuk om gezellige uitjes voor mijn collega’s te organiseren.

Wat is zo leuk aan werken bij SFC?

SFC is een bedrijf met veel jonge mensen met een rijke passie voor de techniek en een internationaal karakter. Er wordt nauw samengewerkt met de collega’s in Cluj-Napoca, Roemenië. Ik reis dan ook regelmatig naar Roemenië om daar werkzaamheden uit te voeren. Dit is niet alleen goed voor de binding, ik leer er ook veel van!

SFC biedt ruimte voor ontwikkeling en creatieve vrijheid om mijn eigen versie van succes te vormen in de uit te voeren rol. De openheid en goede samenwerking met collega’s vind ik ook erg mooi.

 

 

LEERLINGEN

basisschool

SCHOLIEREN

vmbo/havo/vwo

STUDENTEN

mbo/hbo/wo

PROFESSIONALS

werken in Twente