skip to Main Content
DAAR WAAR

ik het liefste met mijn handen werk en technische problemen oplos

“Van sleutelen aan een grote kast, analyseren van een storing tot het programmeren achter de laptop, elke dag is anders”. Techniek is overal en voor iedereen! In onze rubriek medewerker uitgelicht interviewen we collega’s van onze hightech bedrijven. Hoe werkt…

“Van sleutelen aan een grote kast, analyseren van een storing tot het programmeren achter de laptop, elke dag is anders”. Techniek is overal en voor iedereen! In onze rubriek medewerker uitgelicht interviewen we collega’s van onze hightech bedrijven. Hoe werkt het precies bij een technisch bedrijf en wat is er zo leuk? Tim werkt bij SPIT als Service monteur elektrisch en vertelt!

Mijn naam is Tim ten Seldam en ik ben werkzaam als service monteur elektrisch bij SPIT electrical mechanics (SPIT).

SPIT is een technisch bedrijf dat zich vooral bezig houdt met alle soorten werkzaamheden in de aandrijftechniek en digitalisering. Door deze digitalisering en online monitoring van machines zorgt SPIT voor de klanten voor hogere productiviteit en lagere kosten. Klanten van SPIT zijn grote bedrijven in verschillende branches.

Mijn werkzaamheden zijn zeer divers, van reparatie van vermogenselectronica in onze werkplaats of bij de klant op locatie, uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden op locatie, inbedrijfstellen en ombouwen van aandrijvingen bij onze klanten en het oplossen van storingen aan een diversiteit aan machines.

De opleiding die ik hiervoor gedaan heb is Technicus engineering BOL/4 aan het ROC van Twente.

Het leukste aan mijn werk vind ik dat elke dag anders is. De ene dag ben je aan de zaak om een frequentieregelaar te repareren, de andere dag ben je naar een klant een storing oplossen.

Het werk dat je doet is heel divers, van sleutelen aan een grote kast, analyseren van een storing tot het programmeren achter de laptop. Op locatie bij de klant ben je aanspreekpunt van de klant en is het heel gaaf dat je de klant kunt adviseren en helpen, zodat zij door kunnen produceren en niet ongepland stilstaan. Wij vertrekken daarom ook met een goed gevoel, omdat we een tevreden klant hebben.

Werken in de techniek is altijd mijn wens geweest. Vroeger wist ik nog niet precies in welke richting, maar techniek dat stond al wel vast. Werken met mijn handen en technische problemen oplossen is wat ik het liefst doe. In de techniek sta je elke dag voor een nieuwe uitdaging, want geen machine is het zelfde dus de werkzaamheden zijn daardoor elke dag anders. Lekker gevarieerd werk bij veel verschillende grote bedrijven waar je anders niet zo maar binnenkomt.

 

 

LEERLINGEN

basisschool

SCHOLIEREN

vmbo/havo/vwo

STUDENTEN

mbo/hbo/wo

PROFESSIONALS

werken in Twente