skip to Main Content
DAAR WAAR

Nieuw gezicht binnen stichting Ontdek Hightech Almelo: Robin Hulsink!

Het uitdenken, organiseren en coördineren van activiteiten kan niet zonder een projectmanager en daarom zijn we blij dat we hem nu aan je kunnen voorstellen. Sinds 1 juli is de Almelose Robin Hulsink de nieuwe projectmanager van Stichting Ontdek Hightech…

Het uitdenken, organiseren en coördineren van activiteiten kan niet zonder een projectmanager en daarom zijn we blij dat we hem nu aan je kunnen voorstellen. Sinds 1 juli is de Almelose Robin Hulsink de nieuwe projectmanager van Stichting Ontdek Hightech Almelo.  Welkom Robin!

Hi Robin, kun je jezelf even kort voorstellen in een paar woorden?

Ja, tuurlijk! Ik ben Robin Hulsink, 42 jaar, getrouwd met Joyce en vader van drie kinderen. Ik ben geboren en getogen in Almelo en werk als partner bij PI consultancy. Daarbij richt ik me op subsidieadvies en projectmanagementdiensten voor het innovatieve bedrijfsleven en instellingen zoals universiteiten. Naast mijn werk ben ik helemaal fan van de Formule 1. Het liefst volg ik elke race, als het nodig is ook om 4 uur ‘s ochtends. Dat vind ik waanzinnig gaaf, en wat een techniek! Daarnaast ben ik voetbaltrainer bij het elftal van mijn zoontje, loop ik hard en rijd ik graag motor.  

Wat ga je doen binnen stichting Ontdek Hightech Almelo?

Als projectmanager ondersteun ik het dagelijks bestuur bij het strategisch uitdenken van activiteiten en daarnaast coördineer en begeleid ik de geplande activiteiten. Het is een groot, deels nieuw netwerk voor mij, en dat maakt het erg leuk. Zo sprak ik laatst een oud docent van het Canisius in een vergadering.

Hebben jouw kinderen dan ook de technieklessen van Ontdek Hightech Almelo gehad?

Ik heb natuurlijk thuis al even gepolst bij mijn kinderen en Mad Science werd al snel genoemd. Mijn dochter gaat naar groep 8 en krijgt helaas geen technieklessen meer dit jaar, maar dit is natuurlijk wel de perfecte weg om erachter te komen hoe technieklessen vallen bij leerlingen, leraren en ouders. Ik heb ondertussen gesprekken gehad met Mad Science over de volgende ronde technieklessen en ik ben erg enthousiast over de materialen.

Het is leuk om mijn vaderrol in te kunnen zetten. Mijn dochter gaat naar groep 8 en moet zich dus gaan oriënteren op de middelbare school en dat is best een moeilijke keuze. De keuze voor een school is één, maar vervolgens een vervolgstudie kiezen is twee. Dat is nog moeilijker als je niet weet wat het inhoudt. Het is niet voor niets dat kinderen op de basisschool juf of politie-agent willen worden. Dat is wat ze zien, daar hebben ze een beeld bij. Het is goed als ze daar ook al leren knutselen, dingen uitdenken en misschien wel programmeren.

Waarom wil je graag bijdragen aan de stichting?

Ik merk dat veel kinderen kiezen in lijn met waar ze goed in zijn, dat heb ik ook gedaan. Maar ik vind het zelf erg belangrijk dat ze erachter komen wat ze nou écht leuk en interessant vinden, want daar kun je ook heel goed in worden. Ik gun het iedereen om daar al vroegtijdig achter te komen en daar hopen we met onze stichting aan bij te dragen. In de afgelopen jaren zijn er al heel veel gave activiteiten opgebouwd, ik ben ontzettend gemotiveerd en blij om hier aan verder te mogen bouwen.

Heb je ideeën over activiteiten of toekomstplannen voor Ontdek Hightech Almelo?

Dat zijn er steeds meer! Leerlingen en studenten in contact brengen met Young Professionals Almelo staat in ieder geval op de lijst. Ik heb gemerkt dat studenten het makkelijkst schakelen met leeftijdsgenoten. Onze Young Professionals weten zelf nog goed hoe het is om de keuzes te moeten maken, maar ze weten ook wat het betekent om in het bedrijfsleven te werken. Ik zou het mooi vinden als we die ervaring kunnen gebruiken.

Wat wilde je vroeger worden? Of wat wil je later worden?

Eigenlijk is het goede antwoord dat ik niet wist wat ik wilde. En die ervaring drijft mij ook binnen de stichting. Ik ben technische bedrijfskunde gaan studeren in Enschede omdat ik goed was in economie, natuurkunde en wiskunde en toen kwam dat er logischerwijs uit rollen. Ik had geen idee wat ik moest doen daarna. Mijn broertje had bedrijfseconomie gestudeerd en dan weet je gewoon je wordt financial controller, boekhouder of accountant en dat was duidelijk. Ik heb letterlijk mijn afstudeerdocent opgebeld met de vraag: ‘en nu?’ waardoor ik het consultancy vak ben ingerold. Als ik daarop terugkijk, hadden er in dat pad wel wat dingen anders gekund. Inmiddels heb ik geleerd om alleen nog maar dingen te doen die ik écht leuk vind.

Op naar nieuwe ontwikkelingen en het uitvoeren van het gezamenlijke doel van de stichting!  Robin, veel succes!

LEERLINGEN

basisschool

SCHOLIEREN

vmbo/havo/vwo

STUDENTEN

mbo/hbo/wo

PROFESSIONALS

werken in Twente